Каталог товарів
Список порожній

Ласкаво просимо в офіційний
інтернет-магазин Kela

Або увійдіть як користувач

Дошки для нарізання

Товарів на сторінці
Сортировка
Фільтри
  • Фільтри
  • Ціна
    -
  • Колекція
  • Колір
  • Ширина
  • Матеріал
  • Матеріал ручки
  • Висота
  • Довжина

Обробні дошки від німецького виробника

Простий та всім відомий предмет кухонного приладдя — обробна дошка. Але незважаючи на свою простоту в процесі приготування їжі вона грає далеко не останню роль. Теоретично нею можна знехтувати в господарстві, але на практиці наслідками такої зневаги стануть зіпсовані меблі, затуплені ножі, та маса незручностей, які виникнуть при виконанні начебто простої кухонної роботи. Обробній дошці приблизно стільки ж років, скільки років і людському суспільству. Навіть якщо не вважати обробними дошками кам'яні плити, на яких первісні люди обробляли м'ясо, а розпочати літочислення від перших дерев'яних дощок, то все одно отримаємо не одну тисячу років. До речі, дерев'яні обробні дошки протрималися в побуті рекордну кількість часу, практично не зазнаючи жодних змін. Більш того, аж до середини ХХ століття вони були єдиними доступними дошками на кухнях по всьому світу. І лише у ХХ столітті з розвитком промисловості та нових технологій дерев'яні обробні дошки потіснилися на прилавках магазинів сучаснішими зразками — обробними дошками із пластику, силікону, скла та інших матеріалів.

Яку дошку найкраще купити? Тут немає однозначної відповіді. Все залежить від того, для яких цілей потрібна людині обробна дошка. буде вона служити тільки для приготування різних страв, або її використовуватимуть ще як предмет сервірування. Який обсяг продуктів пропускатиме через себе обробна дошка, які саме це будуть продукти і так далі. Найочевидніший поділ всіх обробних дощок — за матеріалами з яких ці дошки виготовлені. Давайте розберемо ці матеріали більш докладно. Деревина. Для виробництва дерев'яних обробних дощок у хід йдуть практично будь-які дерева, що не мають власного різкого та неприємного запаху. Відрізняються дерев'яні дошки своєю міцністю та довговічністю. Ножі, стикаючись з дерев'яною поверхнею, не тупляться дуже швидко і не видають неприємних звуків. Єдиний недолік дерев'яних обробних дощок - їхня слабка вологостійкість. При тривалому контакті з водою та іншими рідинами дерев'яна дошка зазвичай деформується. Тому їх не можна надовго залишати на мокрій стільниці та мити в посудомийних машинах. Бамбук. Цей матеріал хоч зарахований до розряду деревини, але має дещо інші властивості. Бамбукові дощечки більш тверді, менш схильні до деформації, не залишають на собі глибоких слідом від ножа або кухонної сокири. Пластик. Основна перевага обробних дощок з пластику — це їхня вологостійкість, невибагливість у догляді та порівняно невелика вага. Ще у пластикових обробних дощок, як правило, дуже різноманітна кольорова гама. Вони підходять для обробки будь-яких продуктів, але погано застосовні під час сервірування столу. І ще один мінус: на пластикові дошки не можна ставити гарячий посуд.

Часто по периметру обробної дошки пророблено поглиблення, куди стікає сік від овочів та фруктів, а також зайва волога, що виділяється при обробці м'яса. Що ж до розмірів, всі вони безпосередньо залежать від цільового призначення дошки. Наприклад, для того, щоб нарізати сир або ковбасу, достатньо буде обробної досточки невеликого розміру. Для м'яса та овочів потрібна вже дошка на порядок більша, та найбільші дошки знадобляться тим, хто хоче замісити тісто або нашаткувати капусту. Скільки обробних дощок потрібно мати на кухні? Як мінімум три: для сирних та ковбасних виробів, а також для хліба; для м'яса та риби; для овочів, фруктів та для роботи з тістом. Підібрати потрібну дошку виробництва німецької компанії Kela ви можете прямо тут, на сторінках нашого офіційного інтернет-магазину. Ми гарантуємо вам оригінальність товарів Kela за найприйнятнішими цінами.

Назад
Корзина
Корзина ещё пустая
Назад
Сравнение
Список порожній