Каталог товарів
Список порожній

Ласкаво просимо в офіційний
інтернет-магазин Kela

Або увійдіть як користувач

Щітки для посуду

Товарів на сторінці
Сортировка
Фільтри
  • Фільтри
  • Ціна
    -
  • Колір
  • Довжина
  • Матеріал
  • Колекція
  • Діаметр

Щітки та губкии для миття посуду

Щітки для миття посуду розрізняються між собою не тільки формою і розміром, але ще й за матеріалом з якого вони виготовлені. Причому може відрізнятися не тільки рукоятка, а й щетина на робочій частині щітки. І кожен вид щетин має своє призначення, свій спектр використання. Жорстка щетина зазвичай довша за своїми розмірами. Виготовляється вона із поліпропілену. Така щетина дає можливість легко відмити навіть сильно забруднений посуд, але для посуду з антипригарним покриттям вона не підходить, тому що при тривалому та інтенсивному використанні може пошкодити верхній шар такого покриття, залишивши на ньому потертість. Щітка з силіконовим ворсом навпаки м'яка, тому підходить для всіх делікатних поверхонь. Вона добре видаляє розщеплений жир з поверхні сковорідок та залишки рідкої їжі. Але із сильними забрудненнями, пригорілою чи присохлою їжею їй просто так не впоратися. Щоб ефективно відмити такі види забруднень щіткою з силіконовими щетинками, потрібно попереднє тривале замочування брудного посуду в теплій воді з миючими засобами. І тільки після розм'якшення залишків їжі, що присохли, їх можна буде видалити м'якою силіконовою щіткою. Форма робочої поверхні щіток для посуду також буває різною і залежить від їхнього цільового призначення. Однак більша частина щіток мають все ж таки робочу поверхню округлої або овальної форми. Овальна форма вважається універсальною та підходить практично для всіх типів посуду: від тарілок та чашок до каструль та сковорідок. Площа очищаючої поверхні щітки також має не аби яке значення: великими щітками можна швидко очистити гусятницю, каструлю і навіть деко, тоді як маленькі щітки максимально зручні для очищення тарілок, склянок, половників, важкодоступних місць у великого посуду (ручки каструль і сотейників, обідки кришок і так далі). А також вони підійдуть для видалення невеликих забруднень з будь-якого посуду. Окремо варто сказати про такий вид щіток для миття посуду, як йоржики для пляшок. Від решти щіток їх відрізняє невелика головка циліндричної форми, і щетинки, розташовані поколу по всій поверхні циліндра. Ці щітки хоч і називають йоржиками для пляшок, але також ідеально підходять і для чищення будь-яких інших предметів домашнього побуту, що мають відносно вузьку шийку. Таких, як вази, глеки, графини, банки тощо. Чи не менше уваги при покупці зазвичай приділяють ручкам щіток для посуду. А вони теж можуть бути різними як за довжиною, так і за формою: від прямих і круглих в перетині до вигнутих і плоских. При цьому ручки щіток для миття посуду, як і щетина, виготовляються з різних матеріалів. Найпрактичніші, і тому найпопулярніші у покупців це пластик, силікон та нержавіюча сталь. При цьому матеріали можуть поєднуватись один з одним. наприклад, ручка з нержавіючої сталі зверху може бути покрита ще й силіконом. Це для того, щоб запобігти вислизанню щітки з рук під час миття посуду. Незважаючи на те, що деякі щітки можуть бути універсальними в застосуванні, виробники посуду все ж таки рекомендують купити як мінімум два види щіток: для посуду і для пляшок. А також запастися хорошими якісними губками для посуду, щоб у разі виникнення такої необхідності гарантовано якісно відмити будь-які забруднення.

Назад
Корзина
Корзина ещё пустая
Назад
Сравнение
Список порожній