Каталог товарів
Список порожній

Ласкаво просимо в офіційний
інтернет-магазин Kela

Або увійдіть як користувач

Консервні ножі і ключі

Товарів на сторінці
Сортировка
Фільтри
  • Фільтри
  • Ціна
    -
  • Колір
  • Матеріал
  • Довжина
  • Ширина

Від першого консервного ножа до сучасних консервних ключів

З появою перших консервних банок у середині 19 століття постала й перша серйозна проблема, пов'язана з їх використанням. Консервні банки треба було якось відкривати. І якщо чоловіки швидко навчилися відкривати їх звичайним ножем, то жінкам у цьому плані було набагато складніше. Щоб відкрити консервну банку звичайним ножем, потрібно мати деяку фізичну силу. Крім того, у невмілих руках ніж при відкритті консервної банки міг вислизнути й поранити того, хто ним користувався. Тому буквально через пару десятиліть після появи у продажу перших консервів у бляшанках з'явилися і перші консервні ножі. Зрозуміло, що тодішній консервний ніж був абсолютно незручним, недосконалим та насамперед небезпечним інструментом. Кухонним приладдям назвати його було важко. Крім того, ціна такого ножа була просто неймовірною та непідйомною для більшості простих людей.

Приблизно 100 років тому консервний ніж був модернізований, він став набагато безпечнішим, набув товарного вигляду, користуватися ним змогли не лише чоловіки, а й жінки та підлітки. З того часу і до наших днів у конструкції консервного ножа мало що змінилося: Різновидів консервного ножа кілька, але всі вони тією чи іншою мірою схожі між собою. Конструкція консервного ножа будь-якої модифікації передбачає наявність рукоятки, опорної пластини та невеликого, але досить товстого серпоподібного леза. Однак у консервного ножа був і залишається один серйозний недолік: при відкритті консервної банки він залишає після себе гострі задирки по бляшаній кромці, об які згодом дуже легко поранитися.

Тим не менш, консервні ножі й досі дуже популярні серед споживачів, оскільки, як і раніше, відрізняються простотою та довговічністю. Найпростіша і найпоширеніша конструкція консервного ножа - це ніж-відкривалка з дерев'яною ручкою. такі ножі випускали ще за Радянського Союзу, випускають і продають їх досі. Таку конструкцію консервного ножа можна назвати класичною: до петлеподібного жорсткого упору прикріплюється ріжуча частина леза з одного боку і плоский гак для відкривання пляшок з іншого боку. Вся конструкція надійно всаджена в ручку з дерева з обтискним кільцем.

Але відносно недавно, у другій половині 20 століття з'явилася принципово інша конструкція консервних ножів, названа пізніше консервним ключем. Конструкція консервного ключа набагато безпечніша. Бляшані банки з консервами відриваються за допомогою консервного ключа буквально за лічені секунди. Але головна перевага кухонного ключа в тому, що він не залишає після себе гострих задирок на металі. І відкрита ключем консервна банка не становить жодної загрози, на відміну від банки, відкритої за допомогою класичного консервного ножа.

Принцип роботи консервного ключа трохи складніший, ніж у ножа, але освоїти його зовсім нескладно. Маленький язичок, він же лезо, пробиває жерстяну поверхню банки за допомогою стиснення двох рукояток, після чого протягується вздовж бортика консервної банки, рухомий спеціальним вентилем, що має зубчасте коліщатко зі зворотного боку. Таким чином, кришка консервної банки прорізається по всьому периметру і виймається назовні. Продуктивність консервних ключів приблизно 3-6 банок на хвилину.

Сучасні консервні ключі, представлені в нашому інтернет-магазині, розраховані на щоденне використання, виготовлені з надміцних металів і сплавів, мають неперевершену німецьку якість, надійну конструкцію. Характерною рисою всіх консервних ключів KELA є їхній особливий принцип роботи, який страхує від контакту ріжучої кромки з вмістом консервної банки. Використовуючи консервні ключі KELA, можна бути впевненим, що дрібна металева стружка, що утворюється при різанні бляшаної консервної кришки, ніколи не потрапить у вміст банки.

Назад
Корзина
Корзина ещё пустая
Назад
Сравнение
Список порожній