Каталог товарів
Список порожній

Ласкаво просимо в офіційний
інтернет-магазин Kela

Або увійдіть як користувач

Кухонні ножниці

Товарів на сторінці
Сортировка
Фільтри
  • Фільтри
  • Ціна
    -
  • Колекція
  • Колір
  • Матеріал
  • Висота
  • Довжина
  • Ширина

Кухонні ножиці, якщо ножі не справляються

Хороші кухонні ножиці здатні акуратно обробити м'ясо чи рибу, розрізаючи як м'якоть і шкірку, так й хрящі, жили і навіть тонкі кістки. Кухонними ножицями просто і швидко накришити зелень для салату або спаржову квасолю в рагу, нарізати кільцями або соломкою болгарський перець, моркву, селеру, огірки. Також ножицями можна легко накришити сухофрукти для компоту і навіть нарізати піцу. Є багато різних ситуацій, в яких кухонні ножиці зручніші та ефективніші за кухонного ножа. І головне: під час роботи з кухонними ножицями не потрібна обробна дошка.

Але все ж таки найпоширеніші кухонні ножиці - це ножиці для оброблення риби та птиці. Такі ножиці мають деякі відмінні риси, і характеристики, які потрібно враховувати при їх виборі та купівлі. Ножиці для риби, наприклад, відрізняються від решти більш короткими лезами, іноді з дрібним серрейторним заточуванням (дрібними зубчиками). Короткими лезами легко оперувати, розрізаючи черево риби, а серрейтор допомагає легко відрізати плавці та хвіст. Крім того, ножиці для риби повинні бути достатньо масивними, щоб упоратися з кістками, які в деякіх видів риб бувають дуже твердими.

Ножиці для птиці зазвичай довші ніжниць для риби і масивніші за ножиці для овочів і зелені. Воно й зрозуміло: таким кухонним ножицям потрібно розправлятися і з м'ясом, і з хрящами, і кістками. Інакше як ними обробити цілу курячу тушку? Так що на вигляд кухонні ножиці для оброблення птиці більше нагадують садовий секатор або ножиці по металу, ніж класичні домашні ножиці. Рукоятки у ножиць для птиці зазвичай прямі, завдовжки на всю долоню, кільця під пальці на них відсутні. Все тому, що при обробленні, наприклад, курячої тушки потрібно докладати зусиль усіх п'яти пальців, а не лише великого та вказівного.

Бувають також кухонні ножиці універсальні, які підходять і для оброблення риби та птиці, і для нарізування овочів та зелені. Леза у них середньої тещини, рукоятки бувають як прямими, і з кільцями. Універсальні кухонні ножиці майже ідеальні, хіба що окрім двох моментів: їх не можна використовувати для перерізування кісток, і ціна на такі ножиці, як правило, набагато більша, ніж на вузькоспеціалізовані ножиці.

Як вибрати гарні ножиці? Насамперед це повинні бути ножиці виробника, що добре зарекомендував себе на ринку (і німецька компанія KELA яскравий тому приклад). Тільки в цьому випадку вам буде гарантовано якість металу, з якого виготовлені ножиці. Як і у випадку з ножами, для кухонних ножиць якість металу грає ключову роль. Крім того, у кухонних ножиць повинні бути масивні, злегка вигнуті леза з потужним гвинтовим кріпленням та зручні безпечні рукоятки. По-справжньому якісні кухонні ножиці завжди виготовляються із нержавіючої сталі. Всі інші матеріали – це свідомо програшний варіант. Добре, якщо кухонні ножиці самозаточуються. Правда і ціна на такі моделі буде дещо вищою за середню.

Назад
Корзина
Корзина ещё пустая
Назад
Сравнение
Список порожній