Каталог товарів
Список порожній

Ласкаво просимо в офіційний
інтернет-магазин Kela

Або увійдіть як користувач

Вінчики та кондитерське приладдя

Товарів на сторінці
Сортировка
Фільтри
  • Фільтри
  • Ціна
    -
  • Матеріал
  • Довжина
  • Колекція
  • Колір
  • Висота
  • Ширина

Що потрібно знати про вінчики для збивання та вимішування?

Серед усього кондитерського приладдя, вінчики для збивання, мабуть, найзатребуваніші, оскільки потрібні вони і для збивання білків, і для приготування кремів, і для приготування рідкого тіста для млинців, і для заварювання соусів. Вінчик для збивання за своєю суттю — дуже проста кухонна приналежність. Складається він із рукоятки та кількох пружних петель або спіралей, прикріплених до неї. Петлі – робоча частина вінчика. Вони можуть бути металевими (з нержавіючої сталі) або пластиковими (різного ступеня жорсткості). З таких самих матеріалів виготовляються і рукоятки. По формі робочої частини вінчики діляться на кілька типів. Вінчик у вигляді пружних петель: найпоширеніший тип вінчика (приблизно вісім із десяти вінчиків мають саме таку форму робочої частини). Товщина і жорсткість цих петель безпосередньо пов'язана з цільовим призначенням вінчика (найтонші для яєчних білків, середні для яєчного кляру, товсті для рідкого тіста). Також існують вінчики із робочою частиною у вигляді спіралі. Вони ідеальні для приготування омлетів або дроблення грудочок у супах-пюре, манних кашах, дитячому харчуванні. І третій різновид вінчиків для збивання — волотка з кульками на кінцях кожної з лозинок. Це найновіший і по-справжньому універсальний тип вінчика. Може бути використаний у всіх випадках, що перелічені вище. Проблеми з вибором вінчиків у наш час не існує і кожна господиня може підібрати для себе і купити вінчик для збивання саме тієї форми та типу, які їй максимально підходять. Але також не варто забувати ще про один параметр, який враховується при покупці вінчика. Це його розмір. Розмір вінчика безпосередньо залежить від порції продуктів, з якими потрібно буде працювати. Наприклад, велику кількість продуктів не вдасться збити маленьким вінчиком, навіть якщо дуже постаратися. А великим  незручно збиватиме маленькі порції.
Що ще важливо врахувати при покупці вінчика? Матеріал. В ідеалі — нержавіюча сталь, як бюджетна альтернатива — пластик або силікон. Але в будь-якому випадку матеріал повинен витримувати як поздовжні, так і поперечні навантаження (не деформуватися при цьому і не розтягуватися), а також не повинен плавитися або розм'якшуватися при контакті з гарячими продуктами. Рукоятка вінчика повинна зручно лягати в руку, бути добре збалансованою, мати округлу або овальну форму. Кріплення вінця до рукоятки має бути міцним, щільним, без люфту, без щілей та отворів, куди можуть забиватися продукти під час збивання або змішування. Ну і звичайно ж не варто забувати про зносостійкість. І в цьому плані вінчики з нержавіючої сталі показують найкращі результати, порівняно з вінчиками із пластику та силікону. Догляд за вінчиком не вимагає зазвичай великих зусиль, якщо дотримуватися одного простого правила: споліскувати робочу частину вінчика відразу після завершення роботи з ним, поки залишки крему або яєчного білка не засохли на його поверхні. Усього кілька секунд споліскування під проточною водою і проблема вирішена. В іншому випадку вінчик доведеться довго відмочувати або мити в посудомийній машині. Оскільки крем або білок, що присохне, просто так, без зусиль, відмити вже навряд чи вдасться.

Назад
Корзина
Корзина ещё пустая
Назад
Сравнение
Список порожній