Каталог товарів
Список порожній

Ласкаво просимо в офіційний
інтернет-магазин Kela

Або увійдіть як користувач

Сокирки і молотки для м'яса

Товарів на сторінці
Сортировка
Фільтри
  • Фільтри
  • Ціна
    -
  • Колір
  • Ширина
  • Колекція
  • Матеріал
  • Довжина
  • Висота

Молотки та топірці для м'яса. Які вибрати?

Молотки і топірці для м'яса значно спрощують приготування багатьох м'ясних страв. І якщо вам потрібно купити додому таку сокирку або молоток, але ви не знаєте які саме вибрати - прочитайте цю невелику статтю, вона допоможе вам з вибором. Якщо з сокирами все більш-менш зрозуміло — усі вони з металу, приблизно одного розміру та однакової форми, і відмінності між ними мінімальні, то з молотками для м'яса не все так просто. Вони виготовляються з різних матеріалів, часто відрізняються за формою та розміром.

Навіщо взагалі потрібний молоток для м'яса? Потрібний він для розм'якшення м'ясних волокон, щоб із грубого шматка м'яса вийшли тонкі та ніжні м'ясні напівфабрикати. І чим краще підібраний вами молоток, тим менше часу та зусиль піде на переробку м'яса, тим якіснішим буде результат. Професійні кухарі для кожного виду м'ясних страв мають на кухні окремий молоток для м'яса. На домашній кухні молоток для м'яса зазвичай один на всі випадки життя, тому для дому краще вибирати універсальну модель, а не вузького призначення. При цьому важливо розуміти, що молотки для м'яса не бувають хорошими або поганими, а бувають підходящими і не підходящими.

Наприклад, молок із дерева. Він екологічний, легкий, не перетворює м'ясо на фарш за надмірної старанності, але в той же час підходить він не для будь-якого м'яса. Дерев'яні молотки добрі, коли потрібно розм'якшити ніжне м'ясо. Наприклад, курячі грудки. Для відбивних зі свинини дерев'яний молоток не годиться. Замість розм'якшення грубих волокон свинячого битка, він лише трохи помне їх, змусивши м'ясо стікати соком. Свинячі відбивні з-під дерев'яного молота вийдуть сухими та жорсткими. А ось курячі биточки будуть якраз.

Молоток із нержавіючої сталі навпаки — важкий, найчастіше має досить масивні зубці на робочій поверхні і більше підходить для свинячого битка. Таким молотком можна досягти товщини відбитого м'яса всього в кілька міліметрів, при повному збереженні цілісності шматка. Найтонші та найніжніші свинячі відбивні виходять саме з-під важкого сталевого молотка з гострими зубами. А ось курячу грудку сталевий молоток перетворює на фарш навіть без застосування особливих фізичних зусиль.

Універсальними моделями можна вважати молотки з алюмінію або комбіновані моделі. Наприклад, дерев'яні молотки із сталевими зубчастими шайбами ​​на робочій поверхні. Також бувають моделі молотків для м'яса зі сталевою ручкою та алюмінієвим наконечником або виготовлені з металу та пластику. У них зазвичай жорстка робоча поверхня (що добре для м'яса з грубими волокнами), і в той же час вага самих молотків набагато менше, ніж у суцільнометалевих, сталевих, а значить і сила удару буде на порядок меньша (що добре для м'яса з ніжними волокнами).

І ще один нюанс, який слід враховувати при виборі кухонного молотка – це форма та товщина ручки. Хороша рукоятка зручно лежить у руці та правильно розподіляє центр ваги самого молотка. Саме тому не варто купувати молотки кустарного виробництва та найдешевші заводські моделі. У них і довжина, і товщина рукоятки, а головне - місце її кріплення з самим молотком розраховані "на око", якщо взагалі хоч якось розраховані. У результаті після роботи з таким молотком дуже втомлюється зап'ястя руки, а шматки м'яса відбиваються погано і нерівномірно. Ну і зрозуміло, рукоятка має бути круглою у перерізі. Молоток для м'яса з квадратною в перерізі рукояткою - це скоріше елемент кухонного декору, а не робочий інструмент.

Назад
Корзина
Корзина ещё пустая
Назад
Сравнение
Список порожній