Ласкаво просимо в офіційний
інтернет-магазин Kela
Ця категорія товарів називається "Кухарські лопатки, ложки та вилки", хоча насправді в ній представлені не тільки ці три види кухонного приладдя. Асортимент набагато ширший, і цей текст допоможе вам зорієнтуватися у всьому розмаїтті товарів та знайти саме ті, які вам потрібні. І так, у цій категорії представлені:
Лопатки. Абсолютно незамінний на кухні інвентар. І якщо в чавунній або сталевій сковорідці ще можна поколупатися звичайною столовою вилкою (хоча в більшості випадків це малоефективно), то до сковорідок з антипригарним покриттям підійдуть тільки лопатки, і лише дерев'яні, тефлонові та силіконові. Є у нас в асортименті також лопатки класичні, з нержавіючої сталі. Але вони, знову ж таки, тільки для сталевого або чавунного посуду.
Поварські ложки або ложки для сервірування. Зовні вони здебільшого виглядають як звичайні столові, тільки більші та мають довшу і товсту ручку. Стануть в нагоді, коли потрібно приготувати борщ у великій каструлі або пересипати салат з однієї ємності в іншу. Є ще ложки для соусів. Вони дещо іншої форми та з носиком, завдяки якому зручно пробувати соуси під час приготування та розливати їх порційно.
Кухарські вилки. Їхня відмінна риса — два зуби замість звичних чотирьох. Ну і так само, як і у випадку з кухарськими ложками, кухарські вилки більші та мають довгу і товсту ручку. Незамінні в тих випадках, коли потрібно приготувати або розрізати великий шматок м'яса, цілу курячу тушку або запечене молочне порося.
Половники. По суті своїй та сама кухарська ложка, тільки набагато більша і дещо іншої форми. Дуже потрібні половники у господарстві, де регулярно готують перші страви та варять компоти. А інакше як перемішати інгредієнти, як розлити борщ чи суп по тарілках, або ж розлити компот на склянки?
Ложки для спагетті. Щось середнє між кухарськими ложками та ополониками. За розмірами вони як середня кухарська ложка, а за формою та способом кріплення ручки більше нагадують ополоник. По краю такої ложки є зуби і прорізи, призначення яких - уловлювати довгі спагетті і не давати їм падати назад у каструлю.
Преси для картоплі, вони ж картоплем'ялки. Найкраще, що придумали люди, щоб перетворити звичайну відварену картоплю на легке, ніжне пюре. Виготовляються картоплем'ялки з пластику (дешевші варіанти) та з харчової нержавіючої сталі (такі моделі дорожчі, але й ефективніші, і довговічніші).
Шумівка. Велика плоска ложка, поцяткована отворами. Без неї не зможуть обійтися любителі пельменів та вареників. Шумівка дозволяє виловити ці продукти з каструлі та відцідити з них воду, не пошкодивши оболонку з тіста. Так само шумівка знадобиться, наприклад, щоб виловити ягоди з компоту або дістати зварені яйця з окропу.
Щипці кулінарні. Ними можна перемішати листя салату, дістати солоний огірок з бочки або перевернути м'ясо на грилі. Бувають тефлонові, металеві та дерев'яні. Перші легкі та дешеві, другі довговічні, треті максимально екологічні.
Ну і "на десерт" – ложки для морозива. Чудові пристрої для порційної роздачі морозива. Без такої ложки навряд чи вдасться скачати ідеальної форми кульку і поставити її не пошкодивши в креманку або вафельний стаканчик.